Marjan Ghyssaert

Haptonomie… de wetenschap van ons gevoelsleven. Vanuit mijn haptonomische benadering voel je die wezenlijke tedere bevestiging waardoor ieder mens zich écht gezien weet.

BegeleidingOver mij

Ik bied 3 vormen van haptonomische begeleiding aan

in Nederlands, Frans, Engels en Spaans

Haptonomische begeleiding/therapie is diep bevestigend, ‘je mag helemaal zijn wie je bent met alles wat je voelt, denkt,…’ Dat op zich voelt al enorm ondersteunend. In dit bevestigende samen-zijn, ontstaat een heel veilige ruimte waarbinnen diepgaande begeleiding mogelijk is naargelang wat zich aandient en waar je klaar voor bent.

Dichter bij jezelf en de ander, in verbondenheid en in autonomie.

Indicaties: Onzekerheid, Depressie, burn-out, postnatale blues/depressie, laag zelfbeeld, rouw, neerslachtigheid,…

Of beter gezegd: Haptonomische pre- en postnatale begeleiding van ouders en kind. Zoveel meer dan enkel zwangerschapsbegeleiding!

Als koppel kom je bij mij om de zwangerschap echt meer samen te beleven en samen contact te maken met jullie kindje in de moederschoot. De rol van de papa is hierin evenwaardig aan die van de mama. Dit ‘samen’ tussen mama en papa, wat veiligheid geeft aan jullie kindje, staat centraal in deze begeleiding. Mama leert ook heel anders omgaan met pijn, geholpen door haar partner.

zwangere koppels: mama en papa samen (niet in groep) zwangere vrouw: als je partner echt niet meekan en je voelt behoefte aan ondersteuning, ben je ook welkom. De begeleiding zal dan op maat van jouw behoeften zijn. (niet in groep)

Papa en mama zijn welkom als koppel of individueel.

je wil als koppel elkaar terugvinden in de postnatale periode

Je zoekt (opr)echte ondersteuning in je zoektocht als ouders / mama / papa

Je hebt een postnatale depressie (ook papa’s kunnen dit krijgen) en voelt de behoefte aan extra ondersteuning naast dokter/psychiater

Verwerking van bevallingstrauma

Wie ben ik?

“Ik ben Marjan en mijn hart gaat uit naar mensen! Als ik het voorrecht krijg een mens de ruimte te bieden om meer mens/zichzelf te mogen zijn, raakt me dat elke keer weer diep in mijn hart en zijn en ziel.

Mijn aanpak… steeds afgestemd op de mens(en) bij mij op dat moment.
Warm, integer, speels, rustig, respectvol, teder, persoonlijk, open, duidelijk.”

Ervaringen

“De haptonomische begeleiding tijdens mijn zwangerschap, was het mooiste cadeau dat we onszelf konden geven. We leerden om te voelen hoe het was om echt contact te hebben met elkaar. En tegen dat Roos geboren werd, was het net alsof we elkaar al jaren kenden. Mij persoonlijk heeft het geholpen met de borstvoeding, die bij ons eerste kindje zeer pijnlijk was. Het heeft me geholpen met haar te begrijpen voor ze met woorden kon vertellen wat ze wilde zeggen. Dankjewel lieve Marjan, om ons in dit prachtig avontuur te begeleiden. We voelden ons direct thuis bij jou en door jou voelden we ons ook thuis bij elkaar.”

Sonja

“Marjan is een super fijne en warme vrouw. Haar begeleiding voor de bevalling was heel bijzonder en ik kan het alle mama’s en papa’s aanbevelen. Een hele mooie voorbereiding op hoe je het echt samen kan beleven !”

Valerie

Marjan Ghyssaert

website door MAAR

PRAKTIJKADRES

NIEUW ADRES vanaf 18/12/23:
Verschansingstraat 44
2000 Antwerpen
Betalend parkeren voor niet-bewoners toegelaten
Ondergrondse parking Q-park Steendok vlakbij (prijs bijna gelijk aan parkeerticket)